Sådan fotograferer du gennem en rude

25. oktober 2013 | Forfatter: | Posted in Foto og video, Hobbby

Fuglene på foderbrættet på terassen får selskab af et egern og du griber kameraet for at tage et billede. Men det eneste der er skarpt viser sig at være de måske ikke længere helt rene vinduer, som du forsøgte at tage billedet igennem.

Eller du står ved hotellets vindue og vil tage et billede ud over byen, men i stedet for et spændende mylder af liv og smukke bygninger, så får et uskarpt billede, hvor man dårligt kan skælne træer fra huse.

De fleste af os har nok prøvet at skulle fotografere gennem en rude, enten derhjemme eller måske på en bustur, og har så fået et billede, hvor det var glasset som var skarpt og ikke det, vi gerne ville fotografere.

Men det er der råd for. Her kommer to gode råd til hvordan du sikrer dig at det ikke er ruden, som kommer i fokus på dine billeder.

Giv kameraet tid
Fedtede fingre på en glasrude kan give kameraets autofokus problemer. Kameraet skal bestemme sig for, om det er fedtfingrene der skal stilles ind på, eller om det er noget bag fedtfingrene.

Når man trykker udløserknappen på sit kamera lidt ned, begynder det at fokusere, hvis man har sat det på automatik. Man vil ofte opleve at det ‘kører’ lidt frem og tilbage og forsøger at stille skarpt. Giv kameraet tid til at stille skarpt. Tit får man trykket for hurtigt helt ned og så bliver billedet oftest uskarpt og ubrugeligt.

Når kameraet har stillet skarpt, så tjek lige om det er det rigtige der er stillet skarpt på og tryk så knappen helt ned, for at tage billedet.

Det kan umiddelbart lyde langsommeligt, men de fleste kameraer stiller skarpt på et øjeblik – og det er ventetiden værd.

Sæt kameraet på ‘uendelig’
Hvis dit kamera – det gælder både kompaktkameraer og DSLR – har mulighed for det, så brug indstillingen ‘uendelig’. Det er ofte vist med et bjerg.

På den måde vil kameraet vide, at det er hvad der sker i baggrunden, som det skal fokusere på, og ikke det i den umiddelbare nærhed, som en glasrude.

Article Source

Foto forslag: link

Forfatter:

Artikelbureauet.dk leverer artikler til print og web. Som ekstra service har vi også et arkiv af artikler, som kan benyttes gratis til f.eks. hjemmeside, nyhedsbreve og aviser.

This author has published 6 articles so far.

Comments are closed.