Træn skolevejen i god tid

30. juli 2012 | Forfatter: | Posted in Familie og børn

Når skolerne starter igen efter ferien, skal tusindvis af børn i skole for første gang. Og ligesom vi på så mange andre måder gør vores børn klar til skolestart med ny skoletaske og flot penalhus, så kan vi også gøre dem klar til trafikken.

Brug de sidste dage af ferien til at øve vejen til skolen. Gå eller cykl turen fra hjemmet og hen til skolen, tal undervejs med dit barn om trafikken, hvordan man passer på, hvad man skal være opmærksom på og hvordan man begår sig ved f.eks. fodgængerfelter og lyskryds. Læs barnet de helt basale regler i trafikken: Stop ved rødt lys og ved kantstenen. Se til begge sider, og gå kun over vejen hvor de er muligt at orientere sig.

Barnet har ikke samme overblik over trafikken som den voksne. Gå derfor ned på hug og se trafikken i samme højde som dit barn.

Tag den sikreste vej til skole
Undersøg i forvejen hvilken rute, der er den sikreste vej til skole. Brug gang- og stisystemner og gangbroer og -tunneller og lyssignaler når vejen skal krydses, hvor det er muligt.

Det er vigtigere at komme sikkert i skole, end hurtigt.

Article Source

Foto forslag: link

Forfatter:

Artikelbureauet.dk leverer artikler til print og web. Som ekstra service har vi også et arkiv af artikler, som kan benyttes gratis til f.eks. hjemmeside, nyhedsbreve og aviser.

This author has published 6 articles so far.

Comments are closed.

Additional Articles From ‘Familie og børn’