Hold kontakten med prisbillige PMR Radioer

21. juli 2012 | Forfatter: | Posted in Pratiske tips

Når vi er ude og rejse – hvad enten vi tager på campingferie eller charterferie, så kan det være lidt af et problem, at holde øje med børnene når de er ude og lege, og f.eks. kalde på dem, når det er spisetid.

Herhjemme har de som regel en mobiltelefon på sig, men når vi er i udlandet kan det blive en dyr fornøjelse at bruge mobilen. Derfor har vi i stedet anskaffet os et sæt små walkie talkier – såkaldte PMR446 radioer, som vi bruger i stedet.

PMR446 radioer kan købes som sæt for få hundrede kroner i f.eks. byggemarkeder. Man skal ikke have nogen tilladelser eller licenser for at bruge dem, og de må bruges i næsten alle lande i EU.

Radionerne sender nemlig på nogle frekvenser omkring 446 MHz, som man har vedtaget kan bruges både af virksomheder og private uden nogen former for tilladelser.

Radionernes rækkevidde afhænger af forholdende. Inde i byer er den på nogle få hundrede meter, mens den i det åbne tærren kan være omkring 5 km.

Vi har dog aldrig oplevet, at være uden for rækkevidde af hinanden, når børnene f.eks. har været på legepladsen eller cyklet rundt på campingpladsen.

Børnene bruger dem også indbyrdes til at snakke med hinanden – og til at lege “hemmelige agenter”.

PMR Radioerne er så billige, at vi har udstyret samtlige medlemmer i familien med en radio, så vi alle kan få kontakt med hinanden. Og så kan far lige blive mindet om, også at købe is, når han alligevel er i kiosken efter dagens avis.

Article Source

Foto forslag: link

Forfatter:

Artikelbureauet.dk leverer artikler til print og web. Som ekstra service har vi også et arkiv af artikler, som kan benyttes gratis til f.eks. hjemmeside, nyhedsbreve og aviser.

This author has published 6 articles so far.

Comments are closed.

Additional Articles From ‘Pratiske tips’